Tuesday, February 5, 2013



TERIMA KASIH.

Permohonan anda telah berjaya dihantar. Kami akan menghubungi anda dalam masa terdekat. Jika anda ada sebarang pertanyaan sila Call/SMS/Whatsapps/ ke 011-26604804, atau tinggalkan mesej anda di ruang komen.

























25 comments:

  1. salam,if kejururawatan..wajid math ye? kalu fail mmg tak bole mohon lah ye? mcm ne hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diploma Kejururawatan

      Syarat Kelayakan:

      1). 5 Kredit termasuk Matematik, 1 subjek sains, Lulus BM & BI.

      Delete
  2. salam,klau nk mohon nursing,klau math stakat lulus je boleh mohon x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, Syarat kelayakan Diploma Kejururawatan 5 kredit termasuk 1 subjek sains & Matematik serta 3 subjek lain. Lulus BM & BI

      Delete
  3. Tolong bagi pendapat form 6 ni bagus x?? N kalau gagal mohon ipta n gagal rayuan jugak ada lagi x permohonan untuk kemasukan hujung tahun ke ambilan ketiga ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...
      Form 6 ok apa yang tak ok nya. Cuma yang tak ok suasana pembelajaran sama spt pelajar sekolah SPM.

      Jangan dikejar sangat IPTA tu. Lagi dikejar lagi kecewa nanti. Kalau masuk IPTA pun sama juga kena apply PTPTN. Apa kata apply kat IPTS yang mana ada menawarkan pinjaman MARA.

      Nak dibandingkan MARA dengan PTPTN, MARA ni lagi banyk kelebihan. Kelebihan MARA;

      1) Pinjaman boleh ubah dan bayaran balik yang lebih rendah mengikut CGPA.
      2) Elaun bulanan sebanyak rm630 sebulan diberikan.
      3) Yuran pengajian sepenuhnya dibiayai melalui pinjaman MARA.
      4) MARA ni hanya utk Melayu dan Bumiputera sahaja.

      Apa kata watsapp kami di 013-6039175 utk keterangan lanjut.

      Delete
  4. If like want to take pra diploma

    ReplyDelete
  5. Bila intake seterusnya ??? Diploma Kejururawatan kena belajar berapa tahun ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..
      Intake seterusnya April 2016. Diploma Kejururawatan 3 tahun.

      Delete
  6. Klau nak ambik cos tourisme apa brpe krdt eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Putri Nabillah,

      Sekurang kurangnya 3 kredit SPM.

      T.Kasih

      Delete
  7. Hi kalau creadit 1 subjek je,boleh ke ambik dploma nursing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..

      Diploma Nursing kena ada minimum 5 kredit termasuk Sains & Math serta lulus BI.

      Boleh try apply program Kemahiran. Jaminan kerjaya pun baik. Cuba buka link ini. http://kolejintake.blogspot.my

      Delete
  8. kalau nk ambik diploma business brpe ye ?

    ReplyDelete
  9. Kalau 5 kredit tapi sains, math dan bi lulus atas. Dapat tak apply diploma kejururawatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Rebecca,

      Sains & Math wajib kredit. Boleh try apply program lain. Contohnya Hospitality atau Pendidikan awal kanak-kanak

      Delete
  10. Kalau 5kredit dan yg lain lulus boleh lah ?

    ReplyDelete
  11. untuk kulinari apa syarat kemasukan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nabilah,

      Syarat minimum untuk kulinari adalah lulus SPM (BM & SEJ sekurang2-nya lulus) dan 3 kredit dalam mana2 subjek.

      Terima Kasih

      Delete
  12. Siti Nurafika4/3/16 7:05 PM

    Saya Sains,Agama,Sejarah dan Pendidikan Seni Visual dapat kepujian dan BM,BI dan Mt lulus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Siti Nurafika,

      Awak berminat kursus Kejururawatan ke? Result awak layak untuk Diploma Teknologi Makmal Perubatan, Diploma pendidikan awal kanak2, Diploma Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan.

      Terima Kasih

      Delete
  13. Kalau nak mohon kos berkaitan dengan akaun . Boleh bahasa inggeris saya D ?

    ReplyDelete

SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...